2021-07-09

Beijer Tech tecknar avtal om att förvärva Källströms Engineering Systems

Beijer Almas dotterbolag Beijer Tech har idag tecknat avtal om att förvärva 85,6% av aktierna i Källström Engineering Systems AB (”Källström”). Förvärvet väntas slutföras under det tredje kvartalet 2021.

Källström konstruerar och producerar fyllnings- och blandningsutrustning för korrosiva medel till framför allt den internationella batteriindustrin. Bolaget har en hög teknisk kompetens med närmare 30 års erfarenhet från branschen och ett väletablerat varumärke med långa kundrelationer. Källström omsätter cirka 35 Mkr med god lönsamhet.

Beijer Techs vd, Staffan Johansson, kommenterar affären ”Jag är imponerad över den marknadsposition som Källström lyckats bygga upp med en stor andel internationell försäljning och jag är glad över att vi genomfört detta förvärv. Bolaget är välskött, nischat och ger Beijer Tech ett nytt produktområde i en spännande framtidsbransch.”

Efter transaktionen kommer de tre tidigare ägarna att vara kvar som operativa minoritetsägare för att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med Beijer Tech. I samband med transaktionen har Källströms vd, Anders Källström, valt att ta sig an en ny roll som teknisk chef och lämnar samtidigt över vd-rollen till bolagets nuvarande konstruktionschef, Jim Sandberg. Bolagets tredje delägare, Bo Johansson, kommer att fortsätta i sin nuvarande roll som försäljningschef.

Anders Källström kommenterar affären ”Vi ser framemot att fortsätta utveckla vår verksamhet tillsammans med Beijer Tech. Vi är övertygade om att vi i Beijer Tech har hittat rätt strategisk partner för bolagets långsiktiga utveckling och framtida tillväxtresa.”

Beijer Almas vd, Henrik Perbeck, kommenterar affären ”Genom förvärvet av Källström fortsätter Beijer Tech sin strategi att förvärva bra bolag i spännande nischer med en allt högre förädlingsgrad.”

För ytterligare information:

Vd och koncernchef Beijer Alma Henrik Perbeck, 018-15 71 60

Vd Beijer Tech Staffan Johansson, 070 564 70 29

Ladda ner rapporten

Till startsidan