2022-01-14

Beijer Tech förvärvar Swedish Microwave

Beijer Tech har idag förvärvat majoriteten av Swedish Microwave AB, en tillverkare av utrustning för satellitkommunikation till den globala professionella marknaden.

Swedish Microwaves (”SMW”) produkter används bland annat inom den marina industrin, jordobservation samt bland satellit- och teleportoperatörer. Produkterna kännetecknas av teknisk komplexitet med höga kvalitetskrav. Bolaget har ett stort fokus på produktutveckling vilket möjliggörs av en hög teknisk kompetens. SMW har 24 anställda i Motala och omsätter cirka 50 Mkr med hög lönsamhet.

Beijer Tech har idag förvärvat majoriteten av Swedish Microwave AB, en tillverkare av utrustning för satellitkommunikation till den globala professionella marknaden.  

Förvärvet är i linje med Beijer Almas modell för värdeskapande förvärv och Beijer Techs strategi att förvärva lönsamma bolag i attraktiva nischer med god tillväxtpotential och hög förädlingsgrad.

 

”Jag är imponerad över den höga tekniska kompetens och starka marknadsposition som SMW har byggt upp. Bolaget är välskött, nischat och ger oss ett nytt produktområde med exponering mot en växande marknad helt i linje med vår aktiva förvärvsstrategi. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med minoritetsägarna och de anställda för att ta bolaget till nästa nivå”, säger Staffan Johansson, Vd för Beijer Tech.

 

”För oss i SMW känns affären som ett naturligt steg i vår fortsatta tillväxtresa. I Beijer Tech får vi en långsiktig industriell ägare och strategisk partner som kan hjälpa oss att ta nästa steg. Vi ser fram emot att tillsammans med Beijer Tech fortsätta växa bolaget med nya och befintliga kunder”, säger Dennis Danielsson, Vd för SMW.

 

I transaktionen förvärvar Beijer Tech 80 procent av aktierna i SMW med tillträde idag. De fyra tidigare ägarna kommer att vara kvar som operativa minoritetsägare efter transaktionen för att fortsätta utveckla bolaget. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Beijer Almas resultat per aktie.

Beijer Alma | Beijer Almas dotterbolag Beijer Tech förvärvar Swedish Microwave AB

Till startsidan